"Milijarda ustaje" i u Slavonskom Brodu

I ove godine Slavonski Brod ustaje plesom i balonima protiv nasilja, a u tijeku su i poslijednje pripreme za akciju Milijarda ustaje kojoj će u našem Gradu na Valentinovo doprinos dati i Udruga Brod– grupa za ženska ljudska prava.

Riječ je o akcija ustanka plesom protiv nasilja. Doprinos akciji može biti odlazak do najbližeg trga ili bilo koje javne površine gdje se plesom želi upozoriti na sve veći problem nasilja nad ženama i potrebe otvorenog ukazivanja na ovaj problem. Udruga Brod u suradnji sa Srednjom školom "Matija Antun Reljković" organizira akciju na igralištu pored škole. Točno u 14 sati biti će pušteni baloni u zrak i nakon toga kreće ustanak plesom protiv nasilja nad ženama-kazala je programska koordinatorica Udruge Anamarija Matanović. Pri tome je naglasila da oni koji na Valentinovo u 14 sati ne budu mogli doći na igralište škole Matija Antun Relković svoj doprinos ustajanju protiv nasilja daju plesom na mjestu na kojem se budu našli u 14 sati. Podršku akciji može se dati i na način da umjesto postojećih profilnih slika na društvenim mrežama stavite zaštitnu fotografiju akcije.

soundset