Udruga Brod provodi projekt pomoći pri zapošljavanju žena žrtava nasilja

Udruga Brod početkom listopada počet će s provođenjem prvog dijela projekta „Podrška socijalnom uključivanju na tržište rada, integracija žena koje su preživjele partnersko nasilje i druge oblike rodnog i žene pripadnice romske manjine“.

Riječ je o projektu namijenjenom osposobljavanju žena žrtva nasilja i Romkinja za tržište rada, a financira ga nizozemsko Veleposlanstvo.

Naime, prema posljednjim podacima slavonskobrodske podružnice Zavoda za zapošljavanje od ukupno 16.474 nezaposlene osobe na području Brodsko-posavske županije, nalazi se i 9.129 žena. Među njima su i pripadnice Romske nacionalne manjine i one koje su bile izložene nekom od oblika nasilja. Upravo njima posvećen je spomenuti projekt kojeg je pokrenula Udruga Brod. Ovaj projekt, koji financira nizozemsko veleposlanstvo, trebao bi pomoći ženama da kroz radionice svladaju određene vještine koje bi im olakšale pronalazak, ali i zadržavanje radnih mjesta. - U projektu će sudjelovati 20 žena, a već sada vlada veliko zanimanje za sudjelovanje u projektu. Javljaju nam se i žene koje su sudjelovale u nekim našim ranijim projektima – kazala je Anamarija Matanović iz Udruge Brod. Sve polaznice ovoga projekta dobit će i potvrde koje ulaze u neformalnu edukaciju, kazala je Matanović, dodavši kako je to u ovome trenutku kada smo ušli u Europsku uniju jako bitno.

Projekt za sve polaznice besplatan. Prijave za radionice u sklopu projekta mogu se obaviti do petka, a prvi dio projekta naziva „Komunikacijske vještine“ počet će 2. listopada u prostorima Udruge Brod.

/ebrod/