Uključite se u akciju Lily protiv nasilja nad ženama

Tenisice Startas posebno dizajnirane za akciju Lily. Dio novca od prodaje ovih tenisica biti će doniran vukovarskom skloništu za žene i djecu žrtve nasilja.

Udruga Brod u suradnji s tvornicom Borovo, Policijskom upravom brodsko-posavskom i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova grada Slavonskog Broda provodi akciju Lily - podizanje svijesti o važnosti borbe protiv nasilja nad ženama! 

Dođite na Trg Ivane Brlić Mažuranić (korzo) u Slavonskom Brodu

u petak, 19. srpnja 2019. godine u 18:00 sati. 

20 godina je prošlo od tragičnog događaja na Zagrebačkom sudu koji se dogodio 22. 09. i u kojem su ubijene sutkinja Liljana Hvalec, odvjetnica Hajra Prohić koja je u brakorazvodnoj parnici zastupala Gordanu, ženu nasilnog supruga i ubojice. Taj su dan došle u Palaču pravde i nikad se više nisu vratile svojim kućama, obiteljima, bližnjima. Naziv akcije Lily dolazi u čast prisjećanja ovog nasilnog događaja, a u želji da se nasilje ne ponovi i da se što uspješnije spriječava.

U petak, 19.07.2019., program akcije na brodskom korzu uključivat će glazbene točke, vježbe samoobrane, a prodavat će se specijalizirane tenisice Lily koje je kreirala tvornica Borovo: po cijeni od 200 kn, od kojih iznos od 20 kn odlazi u donaciju vukovarskom skloništu za žene i djecu žrtve nasilja.
I Avon podržava ovu hvalevrijednu akciju te će svim donorima koji dođu i kupe Lily tenisicu, pokloniti Avon proizvod.

Avon već više od 130 godina pruža podršku i pomoć ženama te aktivno sudjeluje u borbi protiv nasilja. Udruga Brod, njihov rad i sklonište koje omogućuje konkretnu podršku i pomoć žrtvama nasilja važan su dio lokalne podrške i Avon u Hrvatskoj ju svojim donacijama dugi niz godina s ponosom podržava. “Udruga Brod radi na sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama te uspostavi tolerantnog i ravnopravnog društva. Akcija Lily za cilj ima pomoći radu skloništa za žene i djecu u Vukovaru. Ali ono što je još važnije, utjecati na društvo u kojem živimo, konstantno pozivajući na stvaranje zdrave i nenasilne kulture življenja. Samo na taj način možemo spasiti naše sugrađanke, žene, majke, sestre, bake od nemilosrdnih tortura i tragičnih ishoda. Dođite u petak 19. 07. u 18h i podržite nas na Brodskom Korzu!” naglasila je Anamarija Matanović, voditeljica programa Udruge Brod.

Program
Gost: Bernarda Bobovečki
Moderator: Krešimir Šimić, MUP Slavonski Brod
Pokazivanje vježbi samoobrane MUP Slavonski Brod
4 priče – ispovijesti žrtava nasilja
Govor voditeljice programa Udruge Brod Anamarije Matanović
Čitanje govora predsjednice povjerenstva za ravnopravnost spolova Maje Jarić

Kupnjom proizvoda sa znakom beskonačnosti u Avonovom katalogu, donirate sav neto prihod borbi protiv nasilja nad ženama. Budite dio humanitarne obitelji Avona!