Edukacijom i osnaživanjem - korak bliže zaposlenju

U Zagrebu je 1. rujna 2017. g. održana prva jednodnevna edukacija partnerskih organizacija u sklopu programa „Edukacijom i osnaživanjem-korak bliže zaposlenju".

Cilj jednodnevne edukacije je bio međusobno upoznavanje svih partnerskih organizacija na programu, definiranje programskih aktivnosti, definiranje uloga i obaveza partnera, vremenski tijek provedbe aktivnosti i obaveze partnerskih organizacija.

Opširnije:Edukacijom i osnaživanjem - korak bliže zaposlenju

Tematska sjednica - Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Prema posljednjim podacima u Hrvatskoj je u godinu dana od strane partnera ubijeno 13 i silovano 30 žena. Pomoć zbog raznih oblika nasilja u slavonskobrodskoj Udruzi "Brod" godišnje potraži 700 žena.

SLAVONSKI BROD - U znak sjećanja na dan kada je, na Općinskom sudu u Zagrebu, policajac ubio sutkinju i svoju suprugu te ranio djelatnicu suda - u Hrvatskoj se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom u Velikoj vjećnici gradske uprave Slavonskoga Broda održana je tematska sjednica o zlostavljanju žena, a koju su zajednički organizirali Udruga Brod, Ženska soba i Grad Slavonski Brod.

Sa današnje sjednice, s koje video zapis donosimo u prilogu, javnosti je upućen apel za nužnosti ratificiranja Konvencije protiv nasilja nad ženama. Riječ je o dokumentu kojeg je Hrvatska 2013. potpisala, ali - kao jedina od zemalja u okruženju - još uvijek ga nije ratificirala iako je riječ o Konvenciji koja bi, kako je danas istaknuto, uveliko povećala razinu zaštite žena izloženih nasilju.

Preuzeto sa:

U sklopu projekta Razvoj kapaciteta civilnog društva za integriranje ljudskih prava u javne politike u petak 06. svibnja 2016. u Zagrebu je održana obuka. Projekt se provodi u sklopu programa IPA 2012 (I. komponenta). Provodi ga Hrvatski pravni centar u suradnji sa sljedećim projektnim partnerima: Hrvatski Crveni križ, Centar za žene žrtve rata – ROSA, HOMO, Srpski demokratski forum i Ženska soba, na temelju ugovora sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Suradnici na projektu su Ured za zakonodavstvo Vlade RH i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH. Više o projektu pročitajte ovdje.

Seminar o seksualnom nasilju